Ingrediente:
* 5 pahare de lapte
* 1 pahar de griş
* 1/2 de pahar de zahăr
* 1 vârf de cuţit de sare
* 1 plic de zahăr vanilat
* 50 grame de unt, dulceata de smochine
Mod de preparare:
Puneţi laptele la fiert, la foc mic, într-o crăticioară. Adăugaţi sarea, zahărul şi zahărul vanilat.
Când se apropie de punctul de fierbere, adăugaţi grişul treptat, amestecând tot timpul cu un tel sau lingură.
Fierbeţi câteva minute, amestecând constant, până obţineţi o cremă ca o mămăligă moale.
Adăugaţi untul tăiat bucăţele, omogenizaţi şi luaţi de pe foc.
Turnaţi grişul în farfurii şi adăugaţi, pe margine, câte 1-2 linguri de dulceata în fiecare farfurie. Ornati cu smochine din dulceata.
Serviţi grişul imediat.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu