marți, 5 martie 2013

BUDINCA DE VANILIE


Ingrediente:
- 500 ml lapte
-1 baton vanilie
-3 galbenusuri ou
-120 gr zahar
- 75 gr faina
- varf de sare

Mod de preparare:
Se bat galbenusurile cu zaharul se apoi adauga faina, sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml) amestecand in continuu sa nu se formeze cocolase. Cealalta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie. Cand incepe sa fiarba se scoate batonul (ca sa nu se amarasca budinca) si se toarna cate un pic din compozitia cu faina amestecand sa nu se formeze cocolase. Se lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc.
Se toarna in forme potrivite, iar cand s-a racit se serveste ca atare. Se mai poate rade coaja de portocala. De asemenea, se poate decora cu fructe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes