Ingrediente:
*castraveti mici,
*creanga de marar,
*cimbru,
*foaie de dafin,
*boabe de piper,
*otet,
*apa
*sare,
*radacina de hrean,
*ardei iute,
*frunze de visin
Mod de preparare:
Intr-un vas se fierbe apa cu sare, in care se adauga otet, dupa gust, creanga de marar, cimbru, foaie de dafin, boabe de piper, aceasta compozitie se fierbe. Intre timp se aleg si se spala castravetii se aseaza intr-un vas, iar peste ei se aseaza apa fiarta cu toate ingredientele si se lasa castravetii pana a doua zi. In urmatoarea zi se pun castravetii in borcane, se adauga radacini de hrean, ardei iute, cate 2 bucati la un borcan, optional rondele de morcovi pentru ornament, 1 crenguta de cimbru si una de marar tare, 2 frunze de telina si deasupra frunze de visin, se mai adauga aprox 20 g otet apa se pune cu o cana in borcan pana la gura borcanului, se gusta de sare. Dupa ce s-au pus castravetii in borcane, acestea se mai lasa neacoperite pentru o perioada si se ma adauga apa daca mai este necesar. Apoi se leaga borcanele cu pergament si celofan si se depoziteaza intr-un loc racoros si ferit de razele soarelui.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu