luni, 4 martie 2013

CHEC CU VISINE DIN VISINATA SI NUCI


Ingrediente:
* 5 oua intregi
* doua cani de zahar
* 10-11 linguri de faina
* 2 pliculete zahar vanilat
* 1 pliculet praf de copt
* 1 iaurt
* 2 linguri ulei
* 2 linguri de cacao
* 1 cana de nuci decojite si rupte bucati
* 1 cana de visine din visinata

 Mod de preparare:
Pasul 1: Intr-un castron mare se sparg pe rand ouale si se separa albusurile.
Cele cinci galbenusuri se pun separat in alt castron mai mic.
Albusurile se acopera cu doua cani de zahar, un praf vanilat si un varf de sare si se bat cu telul de prajituri pana devin o spuma groasa si tare cade bezea.
In acest moment se adauga praful de copt stins cu lamaie sau otet.

Pasul 2:
Galbenusurile se amesteca cu un iaurt simplu sau de fructe, 2 linguri de ulei, 1 pliculet de zahar vanilat, se bat bine pana se omogenizeaza si se incorporeaza apoi in spuma de albusuri.

Pasul 3:
In spuma de albusuri care este acum amestecata si cu crema de galbenusuri si praful de copt se adauga acum pe rand aruncate in ploaie cele 10-11 liguri de faina pana cand compozitia se ingroasa suficient.

Pasul 4: Cuptorul se aprinde si se lasa sa se incalzeasca.
Se unge o tava de prajituri cu margarina si se acopera cu foaie de copt.
Se adauga compozitia de blat, apoi se distribuie uniform in compozitia din tava nucile decojite si rupte bucati mici si visinele din visinata fara samburi.
Se da la copt cca. 20-25 minute. Se verifica cu o scobitoare cand s-a copt.
Se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra.

Se serveste cu cafea sau ceai de fructe.

Pofta buna!

3 comentarii:

Anonim spunea...

DESTUL DE PRACTIC CHECUL ASTA, INSA AI UITAT DE CACAO, CAND SE INCORPOREAZA?? :))

amandynas spunea...

Ai dreptate, am uitat sa scriu si asta, multumesc ca ai intrebat.
Iata cum fac eu:
Dupa ce se adauga compozitia de blat in tava, se lasa o parte din blat (in functie de cat de inchis la culoare doresti sa fie checul) si se amesteca cu pudra de cacao. Se pune cu o lingura din loc in loc compozitia cu cacao, peste blatul din tava sau se picura in forme circulare pentru a avea un efect mai interesant cand il vei taia.

Unknown spunea...

cat iaurt 100,300,900 gr? si cand se adaugain aluat

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes