Ingrediente:
Prepararea chiftele:
* 1 kg carne tocata (amestec porc + vita)
* 2 oua
* 4 catei de usturoi
* 1 ceapa
* 1/2 legatura de patrunjel verde
* 3 cartofi medii
* miezul de la 3 felii paine
* sare si piper dupa gust
Sosul de tomate:
* pasta de tomate
*1 lingura de faina
*o ceapa, 1 catel usturoi
*1 lingurita zahar, 1 cana apa
Mod de preparare:
Pasul 1
Prepararea chiftelelor:
Ceapa se curata se spala, se da prin razatoarea mica si se stoarce de zeama. Usturoiul se curata si se piseaza cat de marunt se poate.
Intr-un castron se pun carnea, ouale, ceapa, usturoiul, patrunjelul si sare + piper.
Se taie trei felii groase de paine si se inmoaie in putin lapte, dupa care se storc. Apoi se pun in castron peste celelalte ingrediente si se amesteca pana compozitia se omogenizeaza.
Cartofii se curata se spala, se dau pe razatoarea mica. Se storc bine de zeama si se adauga in amestecul de carne.
Se framanta bine amestecul si se codimenteaza amestecul dupa gust cu sare, piper, vegeta si patrunjel tocat.
Chiftelele se pun la prajit in uleiul incins.
Scoateti chiftelele cu o spumiera pe un servetel de hartie care sa absoarba excesul de grasime.
Atentie! Puteti face chiftelele mai mari sau mai mici, rotunde sau plate, insa dimensiunea lor va influenta direct timpul, temperatura, modalitatea de prajire si numarul de chiftele obținute...
Pasul 2
Prepararea sosului de tomate:
Curatati si tocati ceapa şi usturoiul. Într-o tigaie adancă incingeti uleiul. Adaugaţi ceapa si usturoiul adaugati faina si rumeniti-o uşor, adaugati zaharul şi pasta de tomate stingeti totul cu o cana de apă.
Pasul 3
Pregatiti un pireu de cartofi.
Aranjati pe o farfurie si serviti.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu