luni, 4 martie 2013

CIORBA DE MIEL

Se prepara la fel de usor ca orice alta ciorba, dar are ceva aparte.
Poate faptul ca se pregateste in special la Sarbatoarea Pastelui, atunci cand masa este plina de bunatati care mai de care mai apetisante, la care ospateaza intreaga famile.
Insa fiind foarte gustoasa, nu este nici o problema in a o prepara si cu alte ocazii.
 
Ingrediente:
* 1 kg de carne de miel, cu os
*2-3 legături de ceapă verde
*1 ceapa uscată
*2 morcovi mici
*1 pătrunjel rădăcină
* 3-4 ulei pentru călit legumele
* 30-40 g de orez
* 2 legături de leuștean proaspăt
* 1 l borș proaspat, după gust
* 2 gălbenușuri
* smântână pentru decor
* sare după gust

Mod de preparare:

Pasul 1
Ceapa verde si uscata, morcovii si albitura se toaca ca pentru ciorba, apoi se calesc in ulei.
Pasul 2
Carnea spalata foarte bine se pune la fiert in apa rece.

Pasul 3
Dupa ce da in clocot, se arunca apa,
carnea se spala bine de tot si se pune iar la fiert. Zarzavatul calit se pune la fiert impreuna cu carnea oparita.

Pasul 4
Spre final se adauga orezul spalat bine.
Dupa ce si orezul a fiert, se pune si borsul dat in cateva clocote. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Pasul 5
Cand toate au fiert bine si carnea se desprinde de pe os, se pune leușteanul tocat marunt.
Pasul 6
Intr-un castron se bat cele doua galbenusuri, peste care se adauga, putina cate putina zeama de ciorba, evitand astfel sa se “taie” galbenusurile.
Apoi se toarna tot continutul castronului in ciorba, pentru a-i conferi, astfel, gustul si aspectul final.

Pasul 7
Se aseaza in farfurii adanci si se serveste fierbinte.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes