luni, 4 martie 2013

CIORBA DE SALATA VERDE


 Ingrediente:
* 100 g felii de bacon sau slanina;
* 1 sau 2 salate verzi, in functie de marimea lor;
* 1 ceapa medie;
*  250 g de smantana;
* 250 g iaurt;
* 4 oua; patrunjel verde, tocat;
* 2 lingurite de sare;
* 1 cub concentrat de legume;

Mod de preparare:
Pasul 1
Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa  si rumeniti totul pana devine ceapa translucida.
Adaugati salata tocata si rumeniti in continuare, amestecand permanent pana se inmoaie salata si scade la jumatate din volumul initial. Adaugati apa, atat cat sa acopere salata.

Pasul 2
Adaugati sare in ciorba, dupa gust.
Puneti intr-un bol mare smantana, iaurtul si amestecati bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugati apoi si galbenusurile de oua si amestecati, din nou, pana se integreaza bine in compozitie.

Pasul 3
Daca salata a fiert, incepeti sa adaugati, in bolul cu smantana, zeama din oala, amestecand tot timpul, pana aduceti sosul la o temperatura cat mai apropiata de cea din oala. Apoi turnati sosul in oala, putin cate putin, amestecand permanent. Adaugati si cubul de concentrat de legume, dupa care mai lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

Pasul 4
Gustati si mai adaugati sare daca este nevoie, dupa care adaugati patrunjelul tocat, amestecati si stingeti focul. O puteti acri daca doriti cu sare de lamaie.


Lasati sa se racoreasca 10-15 minute, dupa care se poate servi. O puteti manca atat calda cat si rece, cu paine de casa sau crutoane.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes