Ingrediente:
Preparare friptura:
* 2 bucăţi cotlet, ceafă sau spată de porc (a câte 250-300 grame fiecare)
* 4 căţei de usturoi
* 2 linguri de ulei
* 1 cană de vin alb sec
* 1 lingură amestec de rozmarin, oregano şi (opțional) ardei iute
* 1 foaie de dafin
* sare
* piper
Mod de preparare:
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 190 de grade (foc mediu).
Se bate carnea, cu un ciocan de snitele
Se asezoneaza carnea cu amestecul de condimente, sare si piper.
Pasul 2
Se pun bucatile de carne intr-o tava incapatoare.
Se adauga in tava uleiul, foaia de dafin, vinul si cateii de usturoi
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor.
Se lasa tava acoperita timp de 45 de minute.
Dupa cele 45 de minute, scoateti tava din cuptor, dati la o partea folia de pe tava.
Cresteti temperatura cuptorului la 210 grade (foc mare).
Pasul 3
Reintroduceti carnea la cuptor, cate 8-10 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste bine.
Preparare garnitura de orez:
*1 cana orez
*2 cani de apa
*sare
*25 g unt
Mod de preparare:
Pasul 1
Intr-un vas se pune bucatica de unt si se lasa sa se topeasca.
Pasul 2
Se adauga orezul, si se lasa sa se prajeasca cam 1-2 minute apoi se adauga apa si sarea.
Pasul 3
Se acoperi vasul si se lasa orezul sa fiarba, la foc mediu, in functie de timpul indicat pe pachet ( timpul de fierbere difera in functie de tipul de orez folosit).
Servim orezul cald ca si garnitura alaturi de friptura de porc.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu