Se decoreaza cu frunze de patrunjel si se servesc calde, acompaniate de un pahar rece de la frigider de vin rosu dulce.
Ingrediente:
• carne tocata de cumparat sau tocata manual
de porc sau de vita
• o punga de spaghete
• sos pentru spaghete la borcan din comert
• Ideea zilei de la Maggi, un pachet
• sare, piper, verdeata
• cascaval (pentru a fi ras deasupra)
Mod de preparare:
1. pachetul de spaghete se pune intr-o oala adanca in care s-a pus in prealabil la fiert apa si se adauga un praf de sare si putina vegeta pentru a da culoare si un plus de gust spaghetelor. Se lasa sa fiarba cca 15 minute pana cand spaghetele devin albe si se pot rupe usor.
2. se toarna apoi spaghetele intr-o strecuratoare mare, se scurge apa fiarta de pe ele si se clatesc abundent cu apa rece. In acest mod nu devin lipicioase si nu se unesc unele de altele.
3. se lasa deoparte pana se termina de gatit sosul
4. pentru prepararea sosului se pregateste o tigaie mare in care se toarna putin ulei de masline.
5. se toaca marunt ceapa si se caleste pana devine aurie, in acest moment se adauga carnea tocata si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga o canita de apa pentru a putea sa fiarba putin carnea.
6. Cand este fiarta bine carnea se adauga continutul plicului de Ideea zilei de la Maggi si se pune dupa dorinta si sos de spaghete achizitionat din comert.
7. in sosul format si ingrosat putin se adauga spaghetele clatite cu apa rece si scurse bine si se amesteca pana sunt complet acoperite si imbibate cu sos.
8. se pun in farfurii adanci sau plate, dupa preferinta si se acopera cu un strat subtire de cascaval ras.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu