luni, 4 martie 2013

OUA PRAJITE OCHIURI


Nimic mai bun decat un ou plin de proteine in meniul tau zilnic. E cea mai buna sursa de energie in zorii zilei si e si cel mai sanatos mic dejun din lume. Are nutrienti, minerale si antioxidanti pe care nu ii veti gasi in alte alimente si va va asigura o senzatie de satietate pentru mai multe ore.

Ingrediente:
* 3-4 oua proaspete de gaina
*  o canita ulei de floarea soarelui
*  condimente: sare, piper, vegeta

Mod de preparare:
Pasul 1
Se pune uleiul intr-o tigaie (aprox. o canita sau cat sa aiba loc oul sa se prajeasca, sa pluteasca acolo).

Pasul 2
Uleiul se pune la incalzit, la foc potrivit si cand s-a incalzit se adauga ouale, care se sparg de coaja incat sa ramana intregi si se toarna in uleiul care s-a incins.

Pasul 3
 Se presara putina sare peste ele - cata sare se ia intre degetul mare si degetul aratator. Daca doriti ca ouale sa fie moi, se lasa pana albusul se face alb, daca va plac mai tari, puteti folosi o lingura cu care se pune ulei peste galbenus.
Daca faceti mai multe ochiuri, folositi o tigaie mare, pentru ca ouale sa aiba spatiu intre ele. Exista si tigai special concepute pentru ochiuri, cu patru sau mai multe cavitati rotunde. Astfel de tigai elimina problema lipirii ochiurilor intre ele, precum si pe cea a formei neregulate

Pasul 4
 Ochiurile sunt gata cand galbenusul isi schimba culoarea - trece de la galben / portocaliu la galben deschis.

Pasul 5
Se aseaza ouale prajite ochiuri pe o farfurie si se servesc calde, cu paine.
Se pot servi si cu pireu de spanac sau cu branza rasa deasupra.

Atentie! Ochiurile se fac rapid si trebuie servite imediat, altfel isi pierd savoarea. De aceea este important sa aveti la indemana toate ingredientele.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes