luni, 4 martie 2013

PAINE FRANTUZEASCA PRAJITA IN OU


Ce este un aperitiv?
Un aperitiv este o gustare sau o bautura servita înainte de masă pentru a stimula pofta de mâncare...
Painea frantuzeasca prajita in ou este un aperitiv excelent de degustat dimineata sau seara, langa o cana aburinda de ceai, facut din menta proaspata si un strop de lamaie.

Ingrediente:
* cateva felii de paine alba
* 2 oua intregi, ulei
* sare, vegeta, piper
* o canita de lapte
* verdeata tocata foarte marunt: patrunjel, busuioc, oregano

Mod de preparare:
Pasul 1
Cele doua oua intregi se bat spuma cu o canita de lapte, sare si piper, verdeata tocata (se pune verdeata dupa preferinta fiecaruia sau deloc), un strop de vegeta.
Pasul 2
Feliile de paine taiate in marimea si forma dorita se trec prin amestecul de oua pana se acopera integral, apoi se aseaza intr-o tigaie in care s-a incins bine uleiul.
Pasul 3
Se prajesc pe ambele fete pana prind o crusta aurie.
Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar (optional).

Pasul 4
Este excelenta de servita cu ceai fierbinte sau lapte cu cacao.
Painea frantuzeasca in ou se poate servi si simpla sau presarata cu cascaval ras.
Ca alternativa se mai poate servi alaturi de o cana cu lapte cald sau rece cu gem deasupra si poate constitui un mic dejun rapid si gustos, sau o gustare intre mese, sau chiar un desert delicios.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes