luni, 4 martie 2013

PLACINTA CU MERE DE LA BUNICA

 Ingrediente:
* 100 g zahar pudra

Pentru aluat:
* 450-500 g faina
* 1 cescuta apa clocotita (aprox. 150 ml)
* 1 cescuta ulei (aprox. 150 ml),  sare
* 1 lingurita bicarbonat (stins in prealabil in otet)

Pentru umplutura:
 * 3 lingurite scortisoara pisata
 * 100 g zahar
 * 2 kg mere

Mod de preparare:
Se curata de coaja merele dupa care se rad pe razatoarea mare. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 10-15 minute pentru a se scurge lichidul din mere.
Intre timp se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana cand se obtine o coca destul de moale, dar ferma.

Aluatul astfel obtinut se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata in asa fel incat sa se obtina o foaie la fel de mare cat tava de la cuptor.

Se pune prima foaie in tava dupa care se storc merele foarte bine si se aseaza pe foaie. Deasupra se pune cea de-a doua foaie. Inainte de a da placinta la cuptor se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite.
Se lasa tava la cuptor circa 30 de minute la foc potrivit (pana se rumeneste aluatul de deasupra). Se poate incerca daca placinta e gata astfel: se infige scobitoarea in placinta; daca nu ramane niciun pic de coca pe scobitoare atunci placinta poate fi scoasa de la cuptor.

Dupa ce placinta s-a mai racit se poate presara zahar pudra pe deasupra.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes