luni, 4 martie 2013

PUI LA GRATAR CU CIUPERCI COAPTE SI CARTOFI

Si pentru ca astazi am gatit numai pui, va prezint acum si o reteta de pui la gratar, plin de mireasma, cu legume coapte, ciuperci, cartofi, dovlecel, vinete, morcovi si alte legume ce pot fi coapte pe gratar...

Ingrediente:
* o caserola de pulpe de pui cu os
* 4 cartofi mari curatati de coaja
* 1/2 kilogram ciuperci de marime mare,
* cativa catei de usturoi
* sare, piper, boia de ardei dulce sau iute, ulei

Mod de preparare:
Pasul 1
Pulpele, bine spalate si zvantate, le crestez putin, le ung cu putin ulei si le condimentez cu sare, piper, boia de ardei iute sau dulce, dupa plac, si le las asa pret de vreo 2-3 ore sa se patrunda bine aromele.

Pasul 2
Se incinge bine, bine gratarul.
Eu am model de gratar rotund care poate fi folosit deasupra ochiului de aragaz.

Pasul 3
Se pun pulpele ( asezate foarte ordonat pe grilajul gratarului distantate una de cealalta pentru a nu se lipi), acestea incep sa sfarie si incepe distractia: mirosul imbatator si invartitul carnii fragede pe gratarul incins...Se intoarce carnea de pui destul de des, ca sa nu se arda deloc pulpele.

Pasul 4
Cand sunt aproape de gata, le stropesc cu un pic de zeama de usturoi si le scot de pe gratar, cu ajutorul furculitei.

Legumele care urmeaza sa fie asezate pe grilajul incins al gratarului se pregatesc asemenea pulpelor de pui, se ung cu lei si se codimenteaza din plin, cu sare, piper, boia de ardei dulce sau picanta, vegeta.

Pasul 5
In aroma lasata de carne asez si ciupercile si rondelele de cartofi taiate subtiri, se pot praji si alte legume (ardei gras, vinete, dovlecei), dupa dorinta fiecaruia...

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes