Ingrediente:
*O sfecla rosie mare (~1 kg)
*2 radacini hrean
*putin otet
*sare dupa gust.
*zahar, chimen
Mod de preparare:
Pasul 1:
Se spala sfecla si se pune la fiert cu coaja cu tot.
Pasul 2:
Radacinile de hrean se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea marunta, atentie caci ustura ochii!
Peste hreanul dat prin razatoare se pune putina sare si otet, se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa sa stea o ora.
Pasul 3:
Dupa ce a fiert sfecla (pentru a vedea daca s-a fiert, se inteapa cu o furculita),se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, apoi se da prin razatoarea mare si se pune sa se scurga de zeama.
Pasul 4:
Intr-un alt scurgator se pune hreanul. Cand s-au scurs bine se amesteca sfecla rasa cu hreanul ras, se amesteca bine se mai adaoga sare dupa gust si otet, zaharul si putin chimen.
Se poate folosi salata la fripturi,se poate cosuma pe loc sau se pune in borcane cu putin ulei deasupra si se pastreaza pentru iarna.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu