duminică, 3 martie 2013

Supa de pui cu multe legume

Ingrediente:
• 2 pulpe de pui cu os
• 3 cartofi, marime medie, 1 ceapa mare
• o jumatate capatana de conopida
• 4 morcovi curatati, jumatate de telina
• 1 ceapa verde, 2 rosii, 1 ardei verde
• sare si piper, vegeta, sofran, ulei, patrunjel verde
• 1 lingura de faina, 1 cana de lapte
Mod de preparare:
1. Legumele se spala, se curata, se taie cubulete de marimea dorita. Pulpele de pui se pun la fiert, cu ceapa tocata marunt, pana se fierb pe jumatate, moment in care se adauga cubuletele de telina,  conopida si cartofii. Cuburile de morcovi si ardeiul tocat marunt se calesc in ulei cu fire de sofran, pana se obtine o frumoasa culoare galbena, apoi vor fi si ele adaugate in oala.
2. Separat se pune putin ulei intr-o tigaie, se adauga o lingura de faina si se prajeste pana cand faina se gateste bine si prinde o usoara culoare, in acest moment se adauga o cana de lapte. Se amesteca foarte bine pentru a nu se forma cocoloase si pe urma se adauga la supa pentru a o ingrosa.
3. Supa se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, iar la urma se presara patrunjel tocat. Iata cum va arata aceasta supa savuroasa, plina de legume, o sursa de vitamine pentru intreaga familie.
 Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes